Sari la conținut
News Alert

PLOIEŞTI. Blocurile sociale, focare de infecţie

Locatarii care stau in cartierul ANL de langa blocurile abandonate sunt cei mai nemulţumiţi. Unii au şi filmat mizeria din blocuri, ca să arate autorităţilor focarul de infecţie din imobile. Oamenii spun că de ani de zile la acele locuinţe nu s-a mai făcut nicio lucrare.

"E teroare ce aici. Noi locuim aici în bloc şi nu ne mai vine să mai stăm când ne uităm pe balcon şi vedem mizeria asta aici. De patru ani de zile e abandonată lucrarea asta aici", spune un locatar.

"Au făcut case, şi-au făcut sălaşuri, îţi e frică să mai treci noaptea pe aici", spun alt locatar.

Chiar dacă nu s-a mai lucrat la blocurile de locuinţe, zona nu a fost îngrădită, astfel că oricine poate intra acolo.

Proiectul pentru aceste apartamente pentru chiriaşii evacuaţi din casele retrocedate a fost aprobat în Consiliul Local Ploieşti încă din 2007. Construcţia locuinţelor a fost sistată după un litigiu cu firma constructoare.

"Firma respectivă înţeleg, asta s-a întâmplat înainte de 2012, înainte de noua legislatură, nu a terminat lucrarea la termen, a avut întârzieri mari la realizarea construcţiei şi a solicitat un act adiţional pentru suplimentarea bugetului. Primăria a organizat o altă licitaţie pentru contractarea unui alt constructor în vederea finalizării acestor lucrări şi suntem în acest moment la stadiul în care licitaţia este în curs de desfăşurare. Porbabil că la începutul acestei toamne o să avem licitaţie finalizată şi vom ştii care este câştigătorul acesteia după care va fi încheiat contractul între primărie şi constructor", spune Radu Petrescu - viceprimarul din Ploieşti.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 16 milioane de lei, bani alocaţi de la bugetul de stat, în perioada 2007-2008, prin programul pentru chiriaşii evacuati din locuinţele naţionalizate. În total este vorba de 120 de apartamente, organizate pe şase scări, în blocuri de trei etaje şi mansardă.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea

Pe aceeași temă