Proteste faţă de eutanasierea maidanezilor

Data publicării:
PROTEST MAIDANEZI 160913

Oamenii s-au mobilizat pe o reţea de socializare, unde a fost creat un eveniment pe această temă, după ce legea, care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile de când ajung în adăposturi, a trecut de Parlament. Iniţiatorii protestului cer să se aleagă soluţia sterilizării câinilor, care se practică şi în alte ţări europene, dar şi ca cei ce abandonează animalele pe stradă să fie amendaţi.

Şi în Sibiu, peste 50 de tineri şi membri ai unui ONG, axat pe protecţia animalelor, s-au strâns, odată cu lăsarea serii, în Piaţa Mare. Ei au aprins mai multe lumânări şi s-au plimbat, în linişte, în semn de revoltă faţă de legea eutanasierii câinilor maidanezi.

"Scopul este de conştientizare, de solidaritate pentru ceilalţi, celelalte animale şi pentru oamenii din celelalte oraşe, unde deja a început măcelul", declară Andreea Rosetti - membru ONG ptr protecţia animalelor

Protestatarii speră ca din ce in ce mai mulţi iubitori de animale să li se alăture. Mai mult, spun că vor strânge mâncare şi fonduri, pe care le vor dona asociaţiilor de protecţie a animalelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri