Recolte de cartofi şi porumb distruse de mistreţi

Data publicării:
RECOLTE DISTRUSE DE MISTRETI

Neluţu Marin are o cultură de porumb care se întinde pe 50 de ari. Nopţile trecute mistreţii au trecut prin culturile bărbatului şi au făcut stricăciuni. Bărbatul este nemulţumit pentru că a investit în cultivarea celor 50 de ari, 700 de lei.  "Speram la o recoltă la toamnă că am avut cheltuieli destul de mari, acuma mai bate şi seceta şi îl mai distruge şi mistreţii ",  Neluţu Marin - localnic.

Nemulţumiţi sunt şi alţi localnici ale căror culturi au fost stricate de porcii mistreţi. Satul este aşezat între păduri astfel că, în această perioadă, animalele atacă în fiecare noapte. Localnicii s-au organizat şi stau de pază cu rândul în lanurile de porumb. O parte dintre ei au făcut solicitări la primărie ca să fie despăgubiţi. "Am mers pe teren am evaluat paguba produsă de mistreţi care a fost la câţiva cetăţeni de 60-70% şi nu au fost nici până acum despăgubiţi ", Adriana Oprea - referent agricol, Primăria Dobârlău.

Anul trecut, oamenii au depus şapte plângeri la primărie, însă nu au primit nici un răspuns favorabil, astfel că mulţi dintre ei au renunţat să mai ceară despăgubiri. Anul acesta s-au depus numai trei plângeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri