VIDEO: 5 mistreți aleargă pe trotuar în Brașov. Motivul pentru care animalele sălbatice apar des în zonă

Data publicării:
ezgif.com-video-to-gif (6)

Străzile unui cartier din Brașov sunt tot mai frecventate de animale sălbatice. Oamenii sunt invadați de urși, lupi și de mistreți. Animalele sălbatice ies din pădure în căutarea hranei, iar locuitorii se tem pentru viața lor.

Imagini surprinse de un localnic în zona parcului din cartierul brașovean Noua arată cum mistreții aleargă pe trotuar. Oamenii spun că astfel de apariții sunt tot mai dese și se tem să mai iasă din casă. 

- „Ce să fac, fug, mă ascund”. 

Reporter: Nu vă e teamă că v-ar putea ataca? 

- „Ba da, cum să nu”. 

- „Când mă plimbam în jurul lacului. Deci s-a întâmplat să văd de două ori. La lac. Au venit și autoritățile de ambele dăți și i-au gonit în pădure”. 

- „Am văzut, am văzut, dar m-am ferit de ei”. 

Maria Colciar, jurnalist Digi24: Aceasta este strada unde 5 mistreți au fost filmați de către un trecător, în timp ce alergau unul după celălalt. Cel mai probabil aceștia vin din pădurea care se află la aproximativ 500 de metri distanță. 

Până acum, jandarmii au intervenit de cel puțin 20 de ori ca să gonească animalele înapoi în pădure. 

Luiza Dănilă, Jandarmeria Braşov: „Ultimul apel pe care l-am primit a fost în această săptămână, în data de 12, care semnala prezența unui mistreț. La fața locului s-a deplasat o echipă a colegilor de la gruparea jandarm mobilă care a acționat exact așa cum am precizat și mai devreme, pentru îndepărtarea animalului”. 

Vânătorii spun că mistreții sunt împinși către oraș de numărul mare de urși și lupi din pădure. 

Moldovan Adrian, inginer silvic vânătoare - regia publică locală Kronstadt: „Problema e că avem un număr foarte mare de carnivore și forțează foarte multe exemplare din zona de interes cinegetic să coboare în intravilanul orașului, deci principala cauză e numărul mare de carnivore, vorbim în special de urși și lupi. În afară de alungare, recoltare, conform normelor legale, noi am demarat deja proceduri de recoltare a unor exemplare”. 

De la începutul anului, jandarmii din Brașov au primit 550 de apeluri pentru urși și 10 pentru lupi observați pe străzi.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri