Sari la conținut

Spitalul de Pediatrie, pictat de mămici


"Copiii se bucură foarte mult în prezenţa personajelor, li se pare un mediu extrem de familiar şi atunci contactul cu spitalul şi evident, boala sunt mult mai uşor acceptate", spune un voluntar.

La început, a fost doar conturul personajelor, desenat în creion pe pereţii de la parterul Spitalului de Pediatrie din Braşov.

"Este o acţiune frumoasă, e bine să faci bine, te simţi bine după ce faci un bine, indiferent cui, indiferent pe ce perete, indiferent în ce scop", spune alt voluntar.

Campania a fost organizată pe o reţea de socializare, de o mamă care a fost internată cu băiatul ei în acest spital. Au vrut să se plimbe în curtea interioară şi au nimerit într-un loc rece, neprimitor. La fel erau şi holurile de aşteptare. Până în acest sfârşit de săptămână.

"Am ajuns acasă, am postat aceste poze, în ideea în care prietenii mei văd şi poate se implică şi ei şi a fost un boom", spune Carmina Nicolescu, iniţiatoarea campaniei.

"Copiii şi aşa vin speriaţi, stresaţi şi la chirurgie de obicei sunt cel mai speriaţi. Şi atunci mediul contează foarte mult. Se mai uită, mai schimbă peisajul", spune dr. Marcel Albean, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Braşov

Organizatorii campaniei au strâns 4.000 de lei. Trei sferturi din bani au fost cheltuiţi pe materialele cu care, într-o singură zi, întreg parterul spitalului a fost pictat pentru micii pacienţi. Restul a fost donat pentru dotarea secţiei de ortopedie.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Lucian Păculea

Pe aceeași temă