Sari la conținut

Ajutor pentru tinerii muzicieni

Cristian Mandu este pilot de avion, dar pe platforma Artist Plex pe care fondat-o se recomandă violonist. La fel ca el, şi alți artiști din România își pot crea profile personalizate, pot aplica pentru a participa la anumite evenimente sau își pot căuta chiar un loc de muncă în domenii conexe muzicii.
George are alături de alți patru prieteni o trupă de rock alternativ. A cântat deja în mai multe localuri din Cluj, însă ofertele vin greu și banii primiți sunt puțini. În aceași situație este și trupa lui Zoltan, care de cele mai multe ori încheie colaborări prin intermediul prietenilor.

"Ne-ar mai pune chiar și în temă, probabil am mai întâlni oameni care deja au făcut asta și știu să se folosească de lucrurile bune pe care avem să le dăm, să ne promoveze calitățile", a afirmat George Codruz, chitarist.

"Înainte de asta, aveam nevoie de legăturile personale pe care ori le aveam ori nu le aveam. Așa, fiind platforma asta pe internet, practic suntem legați cu toată lumea, nu doar cu organizatorii de evenimente din România", a spus Reman Zoltan, saxofonist.

Platforma vine şi în sprijinul organizatorilor de evenimente.

"Era nevoie de o astfel de platformă pe piața clujeană, deoarece suntem un oraș studențesc cu mulți artiști care au nevoie de promovare. Nouă, ca locație, ne este foarte ușor să găsim trupele pe un astfel de site", a precizat Adel Prigoană, proprietarul unui local.

"Angajatorul, în loc de 10 artiști din care poate alege, are 200. Pe artiști îi degrevează de orice înseamnă recomandări și impresari, pentru că atunci când ai o pagină la noi pe site, singura recomandare de care ai nevoie este propria performanță care se vede din înregistrări și felul în care te prezinți", a afirmat Cristian Mandu, fondatorul platformei.

Platforma este funcțională în prezent doar în România. Din 2015, aceasta va fi disponibilă și pentru utilizatori din Austria și Elveția.