Sari la conținut

Clujul, campion la investiţii în sport

35 de milioane de lei din bugetul oraşului au fost alocate în 2014 pentru finalizarea lucrărilor la sala polivalentă. Cea mai modernă din România, cu o capacitate de 7.200 de locuri, aceasta pune Clujul pe harta oraşelor cu cea mai modernă infrastructură sportivă.

Complexul sportiv, creat în apropierea Parcului Central din Cluj-Napoca, este completat de stadionul Cluj Arena. Deschis în 2011, acesta are o capacitate de 31.000 de locuri şi a fost finalizat în urma unei investiţii de 35 de milioane de euro. În total, noul complex sportiv din Cluj valorează peste 55 de milioane de euro.

În plus faţă de fondurile alocate pentru infrastructură, autorităţile locale au dat alte 18 milioane de lei pentru susţinerea cluburilor sportive din oraş. Clujul se află şi în topul oraşelor cu cele mai multe echipe sportive. Bucureştiul are 40 de echipe, adică o formaţie la 48.500 de locuitori, în timp ce oraşul din inima Transilvaniei are 20 de echipe, adică una la 34.500 de locuitori. 

Potrivit publicaţiei Pro Sport, care a realizat acest clasament, cel mai puternic brand din sportul românesc provine tot din Transilvania. Este vorba de "U" Cluj, denumire care este asociată cu nu mai puţin de 11 echipe.