Sari la conținut

Două tinere au deschis o salină într-un bloc din Alba Iulia

Cele două tinere au apelat la o firmă specializată care s-a ocupat de amenajarea salinei. Proprietarele sunt acum extrem de mulţumite, pentru că spaţiul este pe placul copiilor, cu luminiţe colorate şi sare adusă de la Praid.

"Am optat pentru căptuşirea pereţilor cu sare de Praid fiindcă am considerat că este cea mai bună. Avem o combinaţie de sare măcinată şi bulgări de sare. Am vrut să folosim bulgări de sare, deoarece având suprafaţa neprelucrată, elimină mult mai bine salinitatea în aer", a spus Alina Anghelescu, una dintre tinere.

"Ne-am informat foarte mult, am căutat toate informaţiile posibile, în Alba Iuia nu mai exista aşa ceva şi am vrut să ne axăm pe copii. Bineînţeles că este deschisă pentru toată lumea, pensionari, adulţi, dar am făcut cu specific pentru copii, foarte multe lumini, jucării, să se simtă bine, ca într-un loc de joacă", a explicat Dana Manciulea, cealaltă tânără.

Clienţii nu au întârziat să apară. Copii sau adulţi, sănătoşi ori cu afecţiuni respiratorii, toţi au fost încântaţi de salina în culori.

"Venim de aproximativ două săptămâni, ne place foarte mult, copilul e foarte entuziasmat, rar pot să-l iau acasă. Venim pentru că ne face bine, nu avem o boală, dar venim pentru a preveni", a spus o vizitatoare.

"Mi se pare foarte ideea interesantă ideea de salină în oraş. Pentru că eu am sinuzită, medicul mi-a recomandat să fac cure la salină şi în felul acesta, nu mai trebuie să merg până la turda sau Praid să rezolv problema", a afirmat alta. 

Salinoterapia este recomandată atât adulţilor, cât şi copiilor bolnavi de astm şi bronşită cronică. Preţul unei sedinţe este de 12 lei pentru adulţi, 9 lei pentru pensionari, studenţi şi elevi şi de 7 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani. Pentru micuţii care au mai puţin de 3 ani, şedinţele sunt gratuite.