Sari la conținut

Fiscul pune oamenii pe drumuri

Pentru a doua zi consecutiv, zeci de părinţi au ajuns la ghişeele Direcţiei de Finanţe din Alba, nemulţumiţi de faptul că trebuie să plătească sume suplimentare pentru contribuţiile la sănătate aferente anului 2012. Aceasta deşi conducerea ANAF a trimis miercuri o circulară către directiile de finanţe din ţară, prin care a suspendat impozitarea veniturilor din dobânzile bancare realizate în urma neridicării alocaţiilor copiilor din conturi.

Cu o situaţie stranie se confruntă mama unei fetiţe din Alba Iulia. Conform somaţiei primite, femeia trebuie să plătească asigurări de sănătate pentru fetiţa sa, chiar şi pentru perioada în care aceasta nu era născută.

"Am primti o hârtie de la Finanţe cum că fetiţa mea are de plată 468 lei din ianuarie 2012, ea fiind născută doar în 25 aprilie, deci nici nu era născută şi noi trebuie să plătim impozit după alocaţie, deci am rămas surprinşi şi noi. Alocaţia este 42 de lei deci într-un an de zile, noi dăm practic suma înapoi ce ni s-a dat", a afirmat femeia.

Somaţii au primit chiar şi cei care nu au avut niciun venit.

"Pentru că n-am niciun venit, ei mi-au scos că am venit, nu ştiu de unde l-au scos... din burtă. Să-mi dea banii, că atunci le dau 468 lei. Nu se poate aşa ceva, e bătaie de joc", a afirmat un contribuabil.

Până acum, 250 de contestaţii au fost depuse de oameni la ghişeele Fiscului, însă reclamaţii sunt aşteptate şi în zilele următoare, deoarece în judeţul Alba au fost trimise peste 48.000 de somaţii, dintre care 2.040, pe numele unor minori.