Sari la conținut

Fotbal. Vinovat în dosarul "Valiza". Anton Doboş a recunoscut în faţa procurorilor DNA faptele din mai 2008

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au stabilit că, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, în mai 2008, Anton Doboş a săvârşit infracţiunea de complicitate la dare de mită, faptă recunoscută de fostul internaţional.

"În perioada 04.05.2008 - 07.05.2008, inculpatul Doboș Anton, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu. Acestea constau în apărarea corectă a șanselor de joc și realizarea obiectivelor de instruire și performanță stabilite de club, pentru obținerea unei victorii în meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii DNA au stabilit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru fostul conducător al Universităţii Cluj.