Sari la conținut

Începe Festivalul Internaţional de Film Transilvania

Proiecțiile din cadrul festivalului au început încă de dimineață în cinematografele din oraş.

"Am așteptat cu nerăbdare TIFF-ul și anul acesta, am văzut că sunt filme promițătoare în program. Mi-am propus trei pe zi, mi-am luat liber săptămâna viitoare, sper să reușesc", a afirmat un spectator.

"E unul dintre puținele lucruri frumoase care se întâmplă și care devine din ce în ce mai frumos", a spus o spectatoare.

"E o plăcere și o bucurie pentru mine că este acest festival în Cluj. De câţiva ani vin în mod constant", a afirmat o altă spectatoare.

"Anul acesta am pregătit aproximativ 220 de filme din peste 80 de țări. O să avem undeva la 850 de invitați, concerte, evenimente speciale", a precizat Cristian Hordilă, managerul festivalului.

Cei care nu au ajuns încă la festival au șanse mici să-și mai găsească un loc de cazare în Cluj-Napoca.

"Avem 100 de camere și toate sunt ocupate. Sunt clienți inclusiv din străinătate care deja de vreo 2-3 luni de zile și-au făcut rezervările la noi", a precizat Erzsebet Fodor, manager marketing al unui hotel.

"Primim foarte multe rezervări din partea efectiv a organizatorilor și atunci avem destul de plin hotelul în perioada aceasta", a spus Andreea Niţescu, manager marketing al unei alte unităţi de cazare.

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania începe, oficial, în această seară, la ora 20:45.

Gala de deschidere din Piaţa Unirii va fi urmată de proiecţia filmului Povești Trăsnite, nominalizat anul acesta la premiile Oscar.