Sari la conținut
News Alert

Klaus Iohannis şi-a prezentat programul politic la Cluj

Candidatul ACL la prezidenţiale a reiterat dorinţa sa de a implementa în România mentalitatea "lucrului bine făcut" şi a arătat că îşi doreşte să fie un model pentru ceilalţi. Problemele cu care se confruntă ţara nu pot fi însă rezolvate fără un consens politic, susţine acesta.

"Propun românilor un nou tip de preşedinte. Nu vreau să fiu nici jucător, nici tătuc. Vreau şi prin ce gândesc şi prin felul de a fi, să reprezint poate, dacă nu sună prea abiţios, un etalon pentru comportamentul public. Ceea ce vreau să fac eu ca preşedinte este să schimb modul în care se face politică, să abordez frontal problemele mari ale României", a afirmat Klaus Iohannis.

Revenit la Cluj-Napoca, locul unde şi-a petrecut anii tinereţii, Klaus Iohannis şi-a adus aminte de vremea pe când era student la Facultatea de Fizică a Universităţii Babeş-Bolyai. "Eu am stat cam un an şi jumătate în căminul 16 din Haşdeu. Ultima dată când am fost la deschiderea anului universitar aici în Cluj a fost acum aproximativ 32 de ani. Pentru mine Clujul este, a fost şi rămâne un loc foarte special."

De altfel, acesta s-a reîntors la Biblioteca Central Universitară, de unde nu a plecat fără să îşi facă un nou card de membru.

"Cum să nu îl folosesc. O să îmi fac timp să văd ce se mai găseşte la secţiunea de cărţi de fizică. Întotdeuna când am venit la bibliotecă am venit să studiez câte ceva, dar recunosc că între sesiunile foarte bune de studiu au fost şi sesiuni la fel de bune de pauze", a mai spus Klaus Iohannis.

În cursa pentru alegerile prezidenţiale s-au înscris 14 candidaţi. Primul tur de scrutin va avea loc în 2 noiembrie.