Sari la conținut

Militarii, în marş spre Alba Iulia

Mai mulţi militari de la unităţile din nord-vestul ţării vor să refacă drumul pe care l-au făcut în 1918, cei care au înfăptuit Marea Unire.

Militarii din Bistriţa şi Sălaj le-au predat ştafeta celor din Cluj, care vor duce drapelul la Alba Iulia. "Venim de la Zalău, 82 de km, un grup de 10 militari voluntari de grade diferite din cadrul batalionului", a precizat lt. col.Nicolae Oros de la Batalionul 317 Sprijin Logistic Voievodul Gelu din Zalău.

Pentru a fi siguri că ajung la Alba Iulia în acelaşi timp cu militarii care au pornit din toate colţurile ţării, clujenii au pornit la drum înainte de ora 2, de la cazarma din cartierul clujean Someşeni.

"Ne-am propus, prin această mişcare, să le arătăm celor din jurul nostru că ne pasă", a afirmat plutonierul adjutant Cristian Apetri de la Batalionul 317 Cercetare "Vlădeasa".

Spre Alba Iulia vor alerga şase militari clujeni.

"Ultimii kilometri, când te uiţi, zici hai că mai am încă 2 km, vezi că de fapt după ăia doi mai sunt încă doi şi zici: Trebuie, pot!", a spus caporalul Flaviu Nicu, Batalionul 317 Cercetare "Vlădeasa"

Militarii fac parte din proiectul MapN „Stele pentru Veterani", care cuprinde 130 de militari din 24 de garnizoane.