Miting împotriva exploatării cu cianuri

Data publicării:
miting

Manifestanţii suţin că au decis să reia protestele, întrucât modificarea Legii minelor a fost anunțată ca fiind printre prioritățile acestei sesiuni parlamentare. Ei au avut un mesaj pentru liberalul Teodor Atanasiu propus pentru funcţia de ministru al Economiei: "Atrag atenţia domnului Atanasiu şi parlamentarilor de Alba să dea înapoi. Să aştepte dezvoltarea unei tehnologii mai bune", a spus unul dintre protestatari.

"Nu este normal ca această guvernare, această putere politică de ieri, de azi şi să sperăm că nu şi de mâine, să facă legi împotriva poporului şi cu dedicaţie doar pentru companii străine care să-şi umple buzunarele", a declarat altul.

Nicolae Petruşel are 93 de ani. Spune că a ieşit acum în stradă, pentru ca nepoţii şi strănepoţii lui să trăiască într-un mediu curat.

"Eu vin aici, pentru că vreau ca zona Munţilor Apuseni să rămână fără cianură şi să avem o pace şi o linişte aici. Am fost în război şi am luptat pentru bogăţiile ţării", a declarat acesta.

Oamenii promit că vor continua să iasă în stradă, până când vocea lor se va face auzită.

La începutul anului, premierul Victor Ponta a declarat că Legea minelor este necesară, având în vedere că ţara noastră are multe resurse naturale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri