Sari la conținut

Pasajul pietonal din Piaţa Gării din Cluj-Napoca, modernizat

Construit în urmă cu 28 de ani, pasajul pietonal subteran din Piaţa Gării din Cluj-Napoca a fost pentru prima dată reabilitat integral. Lucrările au durat cu patru luni mai mult decât se estimase iniţial.

"A fost necesară achiziţia unui placaj special, cel cu care s-au placat pereţii pasajului. Este un placaj foarte rezistent care rezistă la ploi, acţiuni mecanice, intemperii şi chiar şi la acele graffiti. Este un material special din panouri, din plăci dure, compacte şi stratificate la presiuni şi temperaturi înalte", a explicat viceprimarul Gheorghe Şurubaru.

"Sunt instalate şapte camere de supraveghere şi un sistem de iluminat performant. Pasajul are cinci accese şi al şaselea va fi dat în folosinţă după ce se va face conectarea cu cel de-al şaselea acces, care va lega de gara centrală ca oamenii să nu mai fie nevoieţi să circule pe la suprafaţă", a precizat primarul Emil Boc.

Clujenii cred că pasajul trebuia modernizat de mult. "Trebuia făcut de mult. Îi foarte frumos. (Cum arăta înainte ?) Nu am cuvinte să descriu, incomparabil", a afirmat un clujean. 

În paralel, autorităţile locale din Cluj-Napoca au demarat licitaţia pentru construirea unui nou pasaj în zona Gării. Acesta ar urma să le unească pe cele existente deja, investiţia fiind estimată la 5 milioane de lei.