Plângere împotriva Jandarmeriei, după protestul față de proiectul de la Roșia Montană

Data publicării:
plangere

Tânărul Radu Costea a mers dimineață la Institutul Medico-Legal. El susține că certificatul obținut atestă faptul că a fost agresat. "Efectiv au început să tragă de mine, m-au aruncat pe jos, se văd rezultatele aici, deci asta vreau, să aflu, pe lângă asta, vreau să mi se comunice de ce a trebuit să mă legitimez", a declarat acesta.

Manifestanții au depus la Prefectură cereri prin care au solicitat numele jandarmilor care au intervenit în forță. Ei susțin că au fost agresați fără niciun motiv.

Prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, susține însă că forțele de ordine au acționat conform legii. "Dacă o sută de persoane nu pot să protesteze civilizat aici, în fața instituției prefectului, nu civilizat, legal, să nu blocheze carosabilul pe trotuar, atunci chiar că e un pic de iritare, pentru că s-a format o coadă de mijloace de transport destul de consistentă și ceilalți cetățeni au fost deranjați de acest lucru", a precizat prefectul.

"Dacă dânșii, unii dintre dânșii consideră că le-au fost încălcate drepturile, sigur au dreptul constituțional de a se adresa instituțiilor care rezolvă aceste probleme", spune comandantul Grupării Mobile de Jandarmi, colonelul Florinel Budișan.

Jandarmii au aplicat duminică seara, în timpul protestului neautorizat față de proiectul Roșia Montană, 16 sancțiuni contravenționale unui număr de 14 protestatari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri