Sari la conținut

Skatepark în Cetatea Alba Carolina

Construcţia parcului de agrement a început în toamna anului trecut. Acesta va cuprinde 100 de rampe şi balustrade specifice sportului cu role, cu bicicleta sau cu skateboardul.

"În momentul de faţă, am reuşit montarea elementelor skate prefabricate în proporţie de 100%. Acum două săptămâni, am finalizat montarea elementelor care a fost făcută de către o firmă din Germania specializată în asemenea lucrări, iar în decursul acestei săptămâni, o să finalizăm şi ultima structură pentru skate, din beton armat", a explicat Andrei Nasta, inginer.

Zona de agrement va cuprinde şi spaţii verzi, o garderobă şi un grup sanitar. Investiţia este realizată din bugetul local.

"În baza unei documentaţii mai temeinic fundamentate şi calculate, am ajuns să amplasăm acest obiectiv în zona istorică, într-o zonă specială, destinată agrementului. Este vorba despre o investiţie în valoare de 2.800.000 lei cu TVA inclus", a precizat Silvia Moldovan, director tehnic la Primăria Alba Iulia.

"Este binevenită pentru că cei cu biciclete BMX nu aveau unde să se dea şi au primit nenumărate amenzi, pentru că s-au dat la Sala Unirii, în Parcul Custozza", a afirmat un tânăr.

Conform constructorului, skatepark-ul va fi gata în toamnă. Acesta va putea fi folosit atât de localnici, cât şi de turiştii care ajung în cetate.