Galerie Foto Marfă de 1,8 milioane de lei, confiscată în Portul Constanța dintr-un container venit din China

Data publicării:
portul constanța
Sursa foto: Profimedia Images

Captură uriașă în Portul Constanța. Într-un container venit din China, inspectorii vamali au descoperit marfă de 1,8 milioane de lei, despre care există indicii că ar fi contrafăcută. Bunurile, aproximativ 8.000 de patine cu rotile, urmau să ajungă la o societate comercială din Ucraina, informează Autoritatea Vamală Română.

Captura a fost făcută joi, 21 martie 2024, de inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanța Sud – Direcția regională vamală București. Containerul sosise din China și aparține unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.

"Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 8.000 perechi de patine cu rotile susceptibile de a încălca dreptul de proprietate intelectuală pentru un desen protejat. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.800.000 lei", se arată în comunicatul transmis de Autoritatea Vamală Română.

Role contrafăcute, confiscate în Portul Constanța. Sursa foto: Autoritatea Vamală Română
Role contrafăcute, confiscate în Portul Constanța. Sursa foto: Autoritatea Vamală Română

Bunurile susceptibile de a fi contrafăcute au fost confiscate și vor fi trimise spre expertizare. În funcție de raportul experților se vor decide și măsurile legale care se impun.

"Deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor", atrag atenția reprezentanții Autorității Vamale Române.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri