Sari la conținut
News Alert

Târg de cariere, la Cluj-Napoca. 35 de companii oferă peste 1.100 de locuri de muncă

Abonamente la săli de sport, transport gratuit în oraş şi programe de training în străinătate. Acestea sunt bonusurile cu care firmele încearcă să îşi atragă viitorii angajaţi. Însă şi cerinţele sunt pe măsură.

"O să încerc să mă interesez prima dată fiecare ce oferă, după care mă gândesc ce mi se potriveşte. Sincer, domeniul economic, cam pe asta mă axez", a afirmat unul dintre tinerii prezenţi la târg.

"Ne căutăm aproximativ 40 de colegi noi în domeniul financiar şi în domeniu gestiunii bazelor de date. Căutăm persoane care vorbesc limbi străine la nivel avansat. Ne interesează engleza, franceza, germana, italiana, spaniola şi olandeza. Oferim un pachet financiar competitiv, format din salariu plus alte beneficii, precum bonuri de masă, bonusuri de competitivitate, acces la săli de sport ori transport", a precizat Lavinia Florea, care reprezintă una dintre companiile prezente la târg.

Tinerii au fost atraşi şi de oferta unei companii germane din domeniul auto.

"Producem furtunuri auto şi firma a fost fondată în 2001 şi aparţine de concernul Continental. Căutăm o persoană care va fi responsabilă pentru pregătirea preţurilor în cadrul firmei şi pe lângă asta, avem şi poziţii în domeniul ingineriei, căutăm responsabili de calitate şi o persoană în domeniul de proiectare", a spus Bettina Iusli, reprezentant al companiei.

Bonusurile oferite de companii par să o fi convins pe Loredana Pop. Cu toate că este studentă la Facultatea de Psihologie, tânăra spune că pentru un pachet financiar bun şi un loc de muncă interesant, ar renunţa la acest domeniu.

"Sunt deschisă, dacă îmi oferă ocazia să mă angajez într-un post în care să fiu potrivită. Sunt deschisă, chiar dacă nu e pe partea de psihologie să merg. Am găsit şi la unele firme posturi care ar fi pe partea de resurse umane şi mă gândesc să îmi depun CV-ul pe viitor", a afirmat tânăra.

Viitorii angajaţi au avut parte de o modalitate inedită de depunere a CV-ului: o poză la minut cu datele personale.

"Este o idee foarte tare, în primul rând pentru că poţi să te prezinţi din alt punct de vedere, nu doar cu un CV şi e o poză serioasă", a spus unul dintre aplicanţi.

Peste 5.000 de studenţi şi absolvenţi sunt aşteptaţi în cadrul celor patru zile de târg.