Sari la conținut

Aglomeraţie la ghişeele ANAF. Mâine, ultima zi pentru intrarea în legalitate a registrului de bani persoanali

 

Administratorii acestui restaurant din staţiunea Mamaia au introdus registrul pentru banii personali ai angajaţilor de mai bine de un an chiar dacă până acum legea nu îi obliga.

De luni, toţi agenţii economici care deţin o casă de marcat trebuie să aibă o astfel de evidenţă. Ospătarii, barmanii sau bucătarii şi tot personalul unui local trebuie să semneaze zi de zi într-un caiet special cu ce sumă vin la ei la începutul turei.

Nicoleta Constantin, şeful de sală al unui restaurant: "Se completează de absolut tot personalul suma de bani, data, ora, semnătura. Am avut controale, l-am arătat şi totul a fost în regulă."

"Trebuie să vadă că banii care îi avem la noi sunt aceeaşi cu banii care sunt declaraţi în registru. Şi nu trebuie să aveţi bani în plus? Exact", a spus un barman. 

Peste 1000 de agenţi economici din Constanţa au bătut drumul la ANAF, în ultimele zile, ca să depună cererile pentru un registru de bani personali. Din acest motiv şi numărul ghişeelor a fost suplimentat.

Mariana Fucea, reprezentant ANAF: "În prima zi au fost în jur de 500 de notificări depuse şi într-adevăr a fost un număr mare de persoane la un singur ghişeu. Având în vedere acest lucru imediat în ziua următoare s-au luat măsuri în vederea fluidizării traficului de persoane şi am deschis 9 ghişee."

Firmele care nu întocmesc registrul de bani personali riscă amenzi de 9.000 de lei.

Mariana Fucea, reprezentant ANAF Constanţa: "Ce contribuabili trebuie să vină să depună aceste notificări? Toţi contribuabilii care lucrează cu case de marcat şi au flux de numerar cu persoanele fizice."

Agenţii economici mai au la dispoziţie o singură zi pentru depunerea documentelor.

reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc