Bolnavii, trataţi în frig. Sălile de operaţii şi saloanele din Spitalul Măcin sunt încălzite cu calorifere electrice

Data publicării:
spital macin1

De mai bine de două luni, bolnavii internaţi în Spitalul Municipal Măcin stau în saloane îmbrăcaţi cu haine groase, aduse de acasă. Dar nici aşa nu fac faţă frigului. Rudele le-au adus calorifere electrice şi reşouri ca să nu îngheţe.

Încercările noastre de a arăta în ce condiţii sunt trataţi oamenii au deranjat conducerea spitalului. A fost chemată paza ca să alunge echipa de filmare a Digi 24 Constanţa.

Reprezentanţii Primăriei Măcin spun că spitalul este foarte greu de întreţinut şi că a creat numai pronleme bugetului local. În al 13-lea ceas, autorităţile locale au reuşit să facă rost de 60.000 de lei, bani care au fost viraţi în contul furnizorului de gaze naturale, iar zilele următoare este de aşteptat ca temperaturile din saloane să revină la normal.

Nicolae Topoleanu, primar Măcin: "În momentul de faţă cu ajutorul surselor electrice la pediatrie temperatura este de 18,5 grade, la interne 17 grade, iar la celelalte secţii 15-16 grade. Spitalul are o datorie la furnizorul de gaze de 77.000 de lei care a fost plătită astăzi. Până acum pur şi simplu nu am avut posibilităţi financiare să reglăm această situaţie".

Din primăvara acestui an numai bucătăria a fost alimentată cu gaze, pentru mancarea bolnavilor. În restul spitalului a fost sistată.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri