Sari la conținut

Campanie de atenţionare pe două roţi. Motocicliştii: "Suntem în trafic, respectaţi-ne şi pe noi"

Cei pasionaţi de mersul pe două roţi spun că, pe şosea, se întâmplă să aibă parte de senzaţii unice, dar, în acelaşi timp, şi de semnificativ mai multe riscuri decât ceilalţi participanţi la trafic.

Cu toate că motocicletele şi mopedele reprezintă sub 2% din parcul naţional de autovehicule, conducătorii lor au fost implicaţi în aproape 20% din totalul accidentelor care au avut loc, anul trecut, în România. Cifre asemănătoare s-au consemnat şi la Constanţa.

Ciprian Sobaru, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa: "În anul 2014, am înregistrat 20 de accidente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti. Din nefericire, unul înregistrat şi cu o persoană decedată, patru persoane rănite grav şi patru persoane rănite uşor."

Tocmai de aceea, Poliţia Rutieră a iniţiat, alături de o asociaţie de motociclişti, o amplă campanie de informare. Şoferii au fost opriţi în trafic şi au primit materiale informative şi de atenţionare.

Florin Stoian, reprezentant "Sea Wolves" Constanţa: "Încercăm să tragem semnale de alarmă; suntem în trafic, respectaţi-ne şi pe noi, precum încercăm să educăm şi motocicliştii mai tineri, mopediştii mai tineri, ca să fie mai atenţi, să respecte şi ei mai bine regulile pentru a împuţina şi a diminua accidentele."

Poliţia rutieră a anunţat că astfel de acţiuni vor fi organizate şi în săptămânile ce vin, până în septembrie

reporter: Adrian Herţa
operator: Mihai Ciobanu