Campingurile de la mare, aproape pline. Hotelurile de lux pierd teren în faţa aventurierilor

Data publicării:
rulota si cort

Familia Istrătescu vine din Buzău. În fiecare an, de 1 mai, îşi parchează rulota în camping şi o mai ia de acolo pe 1 septembrie. De câte ori au timp, împreună cu rudele se urcă în maşini şi vin la mare. Este ca un hotel permanent la dispoziţia lor.

Iulia Istrătescu, turist: Pot să spun că avem peste 4 stele. Avem toate condiţiile. O dată pe săptămână venim, câteva zile...2-3 zile... cum putem de la seriviciu. Şeful ce spune? Şeful e îngăduitor.

Vecinii de vizavi nu au aer condiţionat. Nici rulotă. Sunt pensionari căsătoriţi de mai bine de 40 de ani şi tot de atunci pleacă în concediu doar cu cortul.

Au de gând să stea la mare cel puţin două săptămâni, mai ales că nu au cheltuieli foarte mari în camping.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: O noapte de cazare la un hotel de 2 stele costă cât 10 nopţi la cort, adică peste 200 de lei de persoană. Aici, este adevărat, aveţi doar strictul necesar, însă libertatea este nelimitată

Turiştii au acces la duşuri, apă caldă şi îşi pot aduce, de acasă, propria bucătărie. Un aspect nu se schimbă nici măcar în concediu: cineva tot trebuie să gătească:

Familia Van Pelt a străbătut cu rulota 2.000 de kilometri, tocmai din Olanda. Cei doi vin în acelaşi camping de zece ani.

Teus van Pelt, turist: Aici, întotdeauna vremea este frumoasă, temperatura este foarte bună pentru noi, oamenii sunt prietenoşi

Proprietarii campingurilor spun că se aşteaptă ca weekendul următor locurile în căsuţe, la cort sau rulote să fie ocupate în totalitate.

Maria Stamate, recpeţionerul unui camping: Cred că 80% deja este ocupat campingul. De unde vin turiştii? Avem turşti din toată lumea, dacă ne credeţi, chiar şi din America veniţi.

Cazarea la cabanele din camping este cea mai scumpă. În funcţie de numărul de camere, preţurile variază de la 110 la 240 de lei pe noapte iar parcarea rulotei pe iarbă ajunge la 24 de lei pe zi.

Cei care vin cu cortul plătesc 21 de lei pe zi, de persoană şi dacă vor să aibă curent electric, mai achită 15 lei, taxa de conectare.

reporter: Oana Manoilă
ooperator: Mihai Ciobanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri