Sari la conținut
News Alert

Concediu zgomotos. Turiştii reclamă că nu pot dormi din cauza unui generator de curent

 

Zgomotul generatorului se aude de la 50 de metri distanţă. În jurul lui sunt trei hoteluri, iar turiştii spun că nu se pot odihni din cauza lui. Utilajul vechi de 30 de ani a fost montat cu nici o săptămână în urmă de administratorul unuia dintre hoteluri. Acesta susţine că a fost debranşat ilegal de furnizorul de energie electrică şi că nu are altă variantă de alimentare a camerelor în care îşi cazeză turiştii.

George Bosânceanu, proprietarul complexului de cazare: Proprietarul, eu, nu am nicio datorie şi din cauza asta se doreşte de alţii ca eu să nu fac nicio afacere, asta este ideea. Dar eu continui afacerea, chiar dacă pun generator. Vă costă mai mult cu generator? Dublu. Aşa, o sumă estimativă? 20 de milioane pe zi.

Vuietul provocat de generatorul de curent i-a asurzit pe turişti care au camerele la 15 metri distanţă de el.

"Am zis, chiar, ce naiba se întâmplă, toată noaptea, toată ziua, non-stop e aşa ceva. Aţi putut să dormiţi? Nu, nu pot să dorm toată noaptea din cauză la ăla", a spus o turistă. 

"Se aude destul de tare, mai ales când e linişte în cameră, nu poţi să ţii geamurile deschise, nu putem să aerisim camera...foarte deranjat!", declară revoltat un alt turist. 

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Măsurătorile celor de la Garda de Mediu au arătat că nivelul de decibeli a fost depăşit. Atunci când turistul vrea să deschidă uşa şi să iasă pe balcon, are o surpriză neplăcută, pentru că zgomotul produs de generator este şi mai puternic.

Patronul hotelului care a montat utilajul zgomotos a fost reclamat la Garda de Mediu.

Nicolae Bucovală, hotelier: Pe mine nu mă interesează că are grup. Important este să nu deranjeze turiştii, pentru că ei vin la mare, vin în Mamaia să-şi petreacă un concediu. Nivelul maxim admis, în camera de hotel, sunt 35 db, nivelul măsurat în camera de hotel ajunge şi la 42 de decibeli, deci mult peste limita admisă.

Marian Râşnoveanu, comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa: Dacă operatorii economici nu iau măsuri de izolare a surselor de poluare fonică, pot ajunge să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi de până la 60.000 de lei.

Complexul hotelier nu este pentru prima dată implicat într-un scandal. În urmă cu trei ani şi jumătate, clădirea a fost demolată pentru că nu a avut autorizaţie de construcţie pentru extindere.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban