Sari la conținut

Controale anunţate, pe litoral. În Eforie Nord, echipele au nimerit la o "tabără" de pensionari

Prima oprire, primul eşec. Se pare că echipele de control nu şi-au făcut bine temele şi nu au ştiut nici pe cine anunţă despre controale.

Au descoperit că, de fapt, acest agent economic din Eforie Nord nu face obiectul verificărilor pentru că nu primeşte copii. Are contract cu Casa de Pensii şi găzduieşte persoanele în vârstă care vin la tratament.

"Dacă nu mai aveţi cu Ministerul...Nu, cu Casa de Pensii. Dacă nu are tineri, nu mai face obiectul programului nostru. Păi, nu ştiu...mai vreţi, domnişoara doctor, să intraţi, să vedeţi?", a fost discuţia echipelor de control cu administratorul vilei.

Domnişoara doctor nu a mai vrut, aşa că inspectorii s-au mutat la următoarea locaţie.

Între controale şi pregătiri

Potrivit Prefecturii Constanţa, acţiunea care durează trei zile, iar echipele de control au bătut la uşa agenţilor economici cu gând de pace. Misiunea lor este una de informare şi corectare a unor eventuale nereguli.

Ersun Anefi, subprefectul judeţului Constanţa: "La momentul acesta dorim, în primul rând, să punem accent pe caracterul preventiv în aşa fel încât să înlăturăm orice influenţă negativă."

Mulţi dintre agenţii economici nu au terminat încă pregătirile. Şi asta pentru că primele serii de elevi sosesc la mijlocul sezonului estival.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Acest minihotel clasificat la 3 stele, din Eforie, are o capacitate de doar 42 de locuri. Are contract pentru tabere doar cu Liga Studenţilor, ceea ce înseamnă că primii turişti îi va primi abia la mijlocul lunii viitoare."

În ceea ce priveşte tarifele, administratorii se laudă că au preţuri mici.

Luis Mandache, administratorul unei tabere din Eforie: "Un pachet complet la un copil am dat un preţ minim, de aceea suntem şi solicitaţi, 80 de RON de persoană, asta însemnând 45 de RON cele trei mese şi diferenţa de 35 cazarea". 

În total, echipele trebuie să verifice 35 de unităţi de agrement şi alte 25 de locaţii pentru cazare. Dacă nu termină în trei zile, controalele vor continua şi săptămâna viitoare.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru

Pe aceeași temă