Sari la conținut

Cutremur în centrul vechi. ISU Dobrogea a simulat o operaţiune de salvare

Potrivit scenariului, două persoane sunt prinse sub dărâmături. Echipele de salavare le găsec repede, le scot de sub zidurile prăbşite şi le transportă imediat la Spitalul de Urgenţă.

Printre bucăţile de plafon prăbuşit, pompierii mai găsesc un bărbat în viaţă, dar şi o altă persoană decedată. Se aud bătăi într-o uşă metalică blocată. Dincolo de ea, alte 20 de persoane strigă după ajutor.

În latura din stângă a muzeului, pe spaţiul verde, echipe de urgenţă şi voluntari ai Crucii Roşii au amenajat un spital mobil pentru cei răniţi şi un cort unde persoanele care nu au suferit leziuni sunt consiliate psihologic.

Zona în care s-a desfăşurat simularea, centrul vechi al Constanţei, nu a fost aleasă întâmplător: acolo se află cele mai multe clădiri cu risc seismic. Desfăşurarea impresionantă de forţe a atras şi atenţia trecătorilor.

Daniel Petrov, şeful ISU Dobrogea: Trebuie să punctăm faptul că gestionarea unei astfel de situaţii de urgenţă implică în spate foarte multe ore de atrenament specific.

Exerciţiul a fost organizat cu ocaziei Zilei Pompierilor sărbătorită, în fiecare an, pe data de 13 septembrie.

reporter: Oana Manoilă

operator:Cristian Caciauna

Pe aceeași temă