Sari la conținut

Elevii faţă-n faţă cu primarul. Radu Mazăre le-a propus două variante de subvenţionare a transportului

Sunt 40.000 de elevi la momentul actual în municipiul Constanţa însă doar 700 dintre ei beneficiază de reducere de 50 la sută la abonamentele pentru transportul în comun. Aşa că Primarul Radu Mazăre a venit cu două propuneri pentru reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor.

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa: "Să dăm jumătate din abonament să-l subvenţionăm pentru toţi elevii.
Sau rămâne subvenţionat ca şi până acum cum suntem în situaţia de până acum, numai pentru cei care câştigă şi au venituri pe membru de familie de 1800 de lei."

Elevii au timp de gândire o săptămână ca să vadă ce decizie vor lua. În acelaşi timp, edilul a mai adus în discuţie un proiect în valoare de un milion de euro dedicat elevilor şi studenţilor prin care aceştia să fie implicaţi în activităţi sportive, concursuri de arta si cultura, sau tehnică. Premiile vor constan în bani, echipamente sportive şi telefoane mobile de ultima generatie.

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa: "O să cumpărăm 20 sau 30 de caiace, fiecare din fiecare liceu care vrea să participe o zi de antrenament şi a doua zi concurs. Cine e câştigătorul? Discutăm pe premii serioase. Când v-am zis Iphone 6 nu am glumit."

Elevii spun că ar trebui ca şi ideile lor să fie luate în considerare.

Proiectul propus de Radu Mazăre este în stadiu incipient. Acesta va trebui întâi votat de consiliul local şi apoi pus în practică, dacă toţi aleşii municipali vor fi de acord.

reporter: Annabelle Borş
operator: Victor Niţă