Inundații în Dobrogea. Localitatea Zorile din comuna Adamclisi a fost cea mai afectată

Data publicării:
perieti ferma

Codul galben de inundații emis în zona Dobrogei nu a trecut fără efecte. La fiecare ploaie mai însemnată, apar probleme în unele localități din județ.

A fost și cazul satului Zorile, aflat la 4 km de Adamclisi. Aici, rafala de 40 de minute a inundat câteva gospodării, drumurile distruse de ape în iunie au avut și ele de suferit, iar culturile oamenilor au fost parțial compromise.

Localnici sunt speriați de situație. Ei cer ca situația să fie îndreptată, atât de autoritățiile locale, cât și de cele centrale. Printre ei și doamna Floarea Nicu, care la 65 de ani a fost prinsă de inundați singură în gospodărie

Floarea Nicu, localnică: "A venit în casă și data trecută. Dar ar trebui o vidanjă, că nu se poate. S-a făcut presiune și a venit apa din hazna în baie."

Primarul, ajutat de săteni, încearcă să remedieze situația, dar este conștient că singur nu va avea succes.

Anton Burcea, primarul comunei Adamclisi: "Consider că, la nivel de Consiliu Local nu avem puterea financiară să rezolvăm probleme care s-au iscat datorită acestor ploi."

Drumurile de acces în localitate sunt proaste, dar practicabile. Situația se schimbă dramatic în sat, acolo unde multe căi de acces s-au deteriorarat atât de tare, încât nu îți poți imagina că pe acolo a existat un drum practicabil.

Paul Greavu, reporter Digi 24 Constanța: "Acest drum s-a surpat la inundațiile din luna iunie. Localnicii încă așteaptă intervenția Consiliului Județean Constanța, sau chiar a Guvernului, pentru ca situația să fie remediată."

Pagubele înregistrate la inundațiile din 19 iunie au depășit 1 milion de lei. 

reporter: Paul Greavu
operator: Alexandru Brînzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri