Nicuşor Constantinescu a ajuns la instanţă

Data publicării:
nicusor constantinescu

Preşedintele Consiliului Judeţean este audiat la această oră de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, care vor decide dacă îl vor lăsa în libertate sau vor menţine starea de arest preventiv.

El a ajuns în jurul orei 12.00 la instanţă şi a declarat presei că cercetarea şi arestarea preventivă a sa sunt un abuz de natură politică.

A fost suspendat din funcţie

Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţie, prin ordin, de prefectul judeţului. Decizia a fost dată după ce reprezentantul Guvernului în teritoriu a primit de la Tribunal înştiinţarea de arest preventiv a preşedintelui Consiliului Judeţean.

Dacă magistraţii Curţii de Apel vor decide că nu se mai impune starea de arest, atunci ordinul emis de prefect va înceta de drept. Mâine, consilierii judeţeni vor hotărî în sedinţă extraordinară cine va deţine interimatul instituţiei.

Cel mai probabil, tot vicepreşedintele Cristinel Dragomir va fi propus, dar în cărţi intră şi Cristian Darie, ce de-al doilea adjunct al preşedintelui de drept.

Cristinel Dragomir a mai deţinut funcţia de preşedinte cât timp Nicuşor Constantinescu a fost plecat la tratament în Statele Unite ale Americii şi ulterior arestat preventiv în mai multe dosare de corupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri