Performanţă mondială. O balerină de şapte ani din Constanţa este vicecampioană mondială la balet

Data publicării:
balerina

La doar şapte ani, Amalia Petre a câştigat locul al doilea la Dance World Cup. Ar sta toată ziua în sala de balet fără să simtă oboseală sau dorul de prietenii de joacă.

Pe urmele Amaliei calcă şi sora mai mică a vicecampioanei, Ariana Petre, care la doar patru ani danseaz zilnic, două ore, în sala de balet.

O altă speranţă a baletului românesc pe scena mondială este Cristina Badea, care în doar doi ani de când dansează a reuşit să fie a patra din lume la Dance World Cup.

Cea care le antrenează pe fete este Angelica Mihale, care a părăsit scena teatrului de balet Oleg Danovski ca să lucreze în privat.

"În orice sport este greu, 99 la suta munca şi 1 la suta talent. Este greu ca si coregraf dar atunci cand faci un lucru cu placere nu mai simti altceva", a declarat Angelica Mihale, antrenoare de balet.

Fetele antrenoarei au reuşit să se claseze pe locul 20 la nivel mondial, din 6000 de echipe participante la concursul de dans. Au fost la un pas să abandoneze, pentru că nu au găsit sponsori la timp. Norocul le-a surâs însă şi au ajuns să arate lumii întregi că merită susţinute şi aplaudate la scenă deschisă.


Reporter: Anamaria Stoica

Operator: Matei Ghioc 

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri