Plaje mai late pe litoral. Proiectul din care face parte refacerea plajelor cost 500 de milioane de euro

Data publicării:
sudul litoralului

Cele mai afectate plaje de pe litoralul românesc cele din Mamaia Sud, zona Faleză Nord din Constanţa şi Eforie Nord. Acolo, peste 200 de mii de turişti se înghesuie în fiecare vară, mai ales la sfârşit de săptămâmă, pe plaja care nu are mai mult de 20-30 de metri lăţime.

Anamaria Stoica, reporter Digi24 Constanţa: "Marea a muscat din tarm vazand cu ochii, potrivit specialistilor numai in ultimii 50 de ani litoralul roomanesc a pierdut in jur de 2000 de ha".

Cătălin Anton, purtător de cuvânt DADL: "Practic în maxim doi ani noi vom reface aceste plaje, plajele care acum unele au o latime intre 10-30 de metri vor avea cel putin 60 de metri si se va ajunge pana la 120 de metri latime".

Acesta este cel mai mare proiect de refacere a plajelor şi digurilor de pe cordonul litoral românesc şi este finanţat cu fonduri europene. Lucrările propriu-zise vor începe din luna martie, anul viitor.

Anamaria Stoica, reporter Digi24 Constanţa: "Valoarea totala a proiectului pentru refacerea plajelor se ridica la aproape 150 de milioane de euro. Va fi adus nisip, vor fi refacute digurile şi vom stopa astfel eroziunea plajelor".

Refacerea plajelor reprezintă doar prima parte dintr-un proiect mai amplu care se va desfăşura între anii 2015-2020 şi a cărui valoare se ridică la 500 de milioane de euro.

reporter: Anamaria Stoica
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri