Portul Constanţa, port de îmbarcare pe harta croazierelor mondiale

Data publicării:
port 20constanta-56351

Începând din acest an, Constanţa nu va mai fi doar un port de escală pentru turişti, ci port de îmbarcare pe nave de lux.

Primii călători care se vor îmbarca direct din România la bordul navei de croazieră MSC Poesia o vor face din Dana de Pasageri a Portului Constanţa, pe data de 27 septembrie şi vor pleca într-o croazieră de vis pentru 11 zile.

Nava de pasageri MSC Poesia este un mic oraș plutitor, cu o lungime de aproape 300 de metri, 1200 de cabine şi poate primi la bord 2500 de pasageri. Pentru un sejur de şapte zile la bordul vasului, turiştii vor plăti până la 1000 de euro, plus taxe portuare. Iar în periplul lor pe mare turiştii vor face escale în Veneţia, Istanbul, Yalta şi Odessa, pentru ca apoi să se întoarcă în Portul Constanţa.

Vestea că românii nu vor mai trebui să ajungă în alte ţări pentru a pleca în croaziere pe mare, s-a răspândit ca un fulger.

Şi reprezentanţii Portului Constanţa se aşteaptă ca numărul de pasageri să se dubleze în următorii doi ani, de la 30.000 de turişti la peste 60.000.

Iar voiajele cu plecare din Portul Constanţa îi bucură nu numai pe agenţii din turism, ci şi pe autorităţile locale.

66 de nave de croazieră, cu cel puţin 40 de mii de pasageri străini la bord şi-au anunţat prezenţa în acest an în Portul Constanţa. Prima navă fluvială va sosi în Dana de Pasageri pe 28 martie, iar primul pasager maritim va acosta în aceeaşi dană pe 18 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri