Predare de ştafetă în Marina Militară. Comandorul Chodan a preluat comanda Flotei de la contraamiralul Mârşu

Data publicării:
flota cdr nou

 

După intonarea imnului de stat al României, contraamiralul de Flotilă, Tiberiu Frăţilă, a dat citire ordinelor ministrului Apărării prin care contraamiralul Alexandru Mîrşu este numit în funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Navale, iar comandorul Tiberiu Chodan urcă la comanda Flotei.

După alocuţiunea ministrului Apărării, Mircea Duşa, a urmat defilarea militarilor.

Comdr. Tiberiu Chodan, comandantul Flotei: "Obiectivul Flotei în acest an este continuarea restabilirii capacităţii de luptă a navelor, a flotei prin punerea în practică a programelor majore ale Forţelor Navale, în măsura în care vor fi asigurate resursele necesare".

Tiberiu Chodan spune că va încerca să fie cât se poate de apropiat de subalterni şi îi va determina să respecte valorile morale.

Comandantul Flotei susţine că primul lucru pe care îl va face este o analiză a plusurilor şi minusurilor în ceea ce priveşte dotarea Marinei române. Iar ministrul Apărării a venit şi cu veşti bune la acest capitol.

Mircea Duşa, ministrul Apărării: "Prioritară în acest an va fi demararea programului de modernizare a fregatelor şi reabilitarea şi repunerea în funcţiune a submarinului". 

reporter: Oana Manoilă

operator: Crusti Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri