Sari la conținut

Profesori cu probleme psihice. Mai mulți dascăli din comuna Cumpăna nu au luat avizul psihologic 

foto ARHIVĂ lideruldeopinie.ro

Chiar dacă avizul negativ nu îi împiedică să profeseze, cadrele didactice sunt ținute sub observație. Deja trei dintre ei au contestat oficial analiza psihologului care a condus testările și au luat avize că sunt perfect sănătoși.

Irina Pavel, directoarea Liceului Tehnologic Cumpăna: "Bineînțeles că de acum încolo acești profesori, chiar dacă vin cu avizul de la psiholog vom fi atenți în catedră la tot ce se întâmplă."

Părinții elevilor din Cumpăna nu văd cu ochi buni toată situația creată și spun că nu e prima dată când apar astfel de probleme.

Specialiștii pun tulburările emoționale ale profesorilor pe seama stresului acumulat.

Cristina Gemănaru, psiholog: "Orice test psihologic este influențat de momentul în care persoana respectivă este supusă acelui test. Este influențat de perioada în care acea persoană este supusă acelui test. Este destul de dificil să fii profesor într-o generație care tot timpul te pune la încercari și îți pune în față tot felul de obstacole."

Reprezentanții Inspectoratului Școalar Județean Constanța văd în acest caz unul izolat, dar aptitudinile unor profesori sunt puse în continuare sub îndoială, indiferent de avizul primit.

Răducu Popescu, directorul ISJ Constanța: "În repetate rânduri, aceste persoane care nu sunt în cea mai bună formă a lucrului, evindent, chiar și pentru cei care nu sunt avizați și nu sunt calificați în acest domeniu vin de fiecare dată cu calificativ, cu avizul favorabil din partea psihologului."

Toți cei nouă profesori de la Liceul Tehnologic din Cumpăna au refuzat să vorbească în legătură cu această evaluare.

Nu este pentru prima dată când dascălii din Constanţa au avut probleme psihice. Unii dintre ei au avut chiar comportamente bizare la şcoală sau la grădiniţă.

reporter: Paul Greavu

operator: Cristian Caciauna