Protest portuar de amploare. Manifestaţii în faţa Primăriei Constanţa faţă de preluarea acţiunilor de la APC 

Data publicării:
protest port-1

Din cei 7.000 de oameni câţi ar fi trebuit să vină la protest, doar un sfert au manifestat în faţa Primăriei. Lucrătorii portuari au fost susţinuţi de colegii lor din educaţie, penitenciare, asistenţă socială, poştă, finanţe publice, calea ferată şi de simpli cetăţeni.

Cosmin Andreica, reprezantant al Sindicatului Agenţilor de Poliţie Bucureşti: "Am venit să fim alături de ei pentru că ştim că orice fel de privatizare poate să aducă un risc vizavi de locul lor de muncă şi de salariile lor. "

Florin Stoica, reprezentantul Sindicatului Lucrătorilor din Penitenciare Bucureşti: "Portul Constanţa va deveni o afacere de familie a unui partid sa a unei persoane.".

În cele două ore de protest, liderii de sindicat le-au spus manifestanţilor motivul pentru care se împotrivesc preluării de către Primăria Constanţa a 13% din acţiunile Administraţiei Portuare.

Dumitru Costin, preşedintele BNS: "Suntem împotriva politicii pumnului în gură! Jos labele de pe Port!". 

Mircea Burlacu, preşedintele FNSP: "În cazul în care veţi semna orice fel de act normativ prin care să luaţi decizia, care aparţine de drept statului, şi să i-o daţi lui Radu Mazăre, Portul Constanţa se va opri din lucru!"

Contactat telefonic, primarul Radu mazăre nu a dorit să facă vreun comentariu.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri