Radu Mazăre, din nou la DNA

Data publicării:
mazare dna

Procurorii anticorupţie i-au cerut explicaţii pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia pe care Primăria Constanţa l-ar fi vândut ilegal, în anul 2007, alături de alte suprafeţe de pământ din statiune.

Procurorii anticorupţie susţineau, in rechizitoriul din dosarul retrocedarilor, că au fost restituite şi porţiuni de plajă şi faleză care, potrivit Constituţiei şi legilor în vigoare fac parte din proprietatea statului şi nu pot fi cumpărate de persoane fizice sau juridice.

Această nouă acuzaţie face parte din dosarul retrocedărilor, pentru care edilul Constanţei a mai dat cu subsemnatul la DNA. 

Dosarul retrocedărilor

Alături de Radu Mazăre mai sunt anchetaţi şi angajaţi ai Primăriei Constanţa petru abuz în serviciu contra intereselor pubice, fals intelectual în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. 

Procurorii DNA susţin că, în total, sunt anchetate  37 de persoane, printre care şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, dar si notari, oameni de afaceri si samsari de terenuri.

Se pare ca ei  ar fi prejudiciat statul cu 114 milioane de euro  prin retrocedarea ilegala a peste o suta de hectare de teren din municipiu. 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri