Sari la conținut

Refuză dialogul. Patronatele din Port nu recunosc actuala conducere a APMC

Reprezentanţii protestatarilor spun că invitaţia Administraţiei Portuare la dialog este una falsă şi de complezenţă prin care reprezentanţii APC nu doresc decât să demonstreze decidenţilor de la Bucureşti că ei sunt dispuşi la dialog, iar protestatarii nu.

Operatorii portuari şi sindicaliştii au transmis în scris conducerii executive că este momentul să-şi înainteze demisia de onoare, deoarece ei nu îi mai recunosc autoritatea.

Mircea Burlacu, lider de sindicat: "Am aşteptat doi ani să fim chemaţi la un dialog real şi constructiv ca să rezolvăm problemele Portului. Dumnealor au avut alte preocupări decât să vadă care sunt problemele cu adevărat şi să le rezolvăm împreună".

Angajaţii din Port cred că ar fi trebuit ca înainte să schiţeze planuri de reconstrucţie a unuia dintre cei mai importanţi piloni economici al judeţului, administraţia ar fi trebuit să ceară o părere şi celor care îşi desfăşoară activitatea acolo.

Organizaţia Patronală şi sindicatele consideră că strategiile şi soluţiile investiţionale propuse de Administraţia Portuară nu au avut în vedere realităţile existente la nivelul portului şi nici necesităţile reale de dezvoltare ale sale.

Mai mult decât atât, Organizaţia Patronală apreciază că datele şi informaţiile pe care consultantul le-a avut la baza întregii strategii propuse au fost eronate şi false, iar soluţiile sunt lipsite de fundamente economice, tehnice şi legale.

reporteri: A. Borş, A. Medrea
operator: F. Boboc