Sari la conținut

Revelion de lux la malul mării. Hotelierii au pregătit turiştilor petreceri tematice şi surprize pe litoral

Aşa îşi vor aştepta maeştrii bucătari invitaţii la cumpăna dintre ani. De la preparatele din peşte, până la piept de raţă sau terină de curcan, cei care vor să facă revelionul pe litoral vor fi răsfăţaţi.

Ion Mocanu, maestru bucătar: "Pentru toată lumea să fie aceeaşi farfurie şi să aibă şi preparatul aceeaşi preparare termică. Omul când dă un ban să ştie pe ce a dat, să spună: Da, dom`le!"

Străinii şi românii şi-au rezervat din timp petrecerea dintre ani. 3 nopţi la un hotel de 4 stele din Mamaia costă 750 de lei, iar 5 nopţi petrecute la un hotel de 3 stele poate ajunge la 650 de lei.

Andreea Marcu, manager hotel 4*: "Rezervările au început de acum o lună. Momentan avem un grad de ocupare de aproximativ 45%. Ca o noutate a acestui an este prezenţa multor turişti străini, care şi-au petrecut la noi vacanţa de vară şi doresc să revină şi de revelion în aceeaşi locaţie."

Sebastian Pusnava, manager hotel de 3*: "S-au făcut rezervări,avem în jur de 100 şi de persoane până în momentul de faţă, însă ne aşteptăm la mai multe rezervări în perioada 20-25."

Cea mai piperată ofertă este în Mamaia. Preţul pentru o singură persoană este de aproape 2400 de lei, mai scump decât la un hotel de 5 stele din aceeaşi staţiune, care pentru aceiaşi sumă îi mai ţine pe turişti o noapte în plus.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Timp de 4 nopţi, oaspeţii acestui hotel vor fi cazaţi într-un apartament cum este cel în care ne aflăm. Vor avea acces nelimitat la spa, vor avea parte şi de trei petreceri tematice, dar şi de o cină festivă de anul nou."

Iulia Damaşaru, coordonator marketing hotel de 4 stele: "Pachetul este unul foarte variat şi bogat realizat pe sistemul all inclusive. Ca o noutate pentru acest an, petrecere de revelion realizată în special pentru copii. A venit ca o solicitare în urma prezenţei destul de mari a copiilor din locaţia noastră."

Dacă ar merge în Europa de Revelion, românii ar ieşi mult mai bine la cheltuielile pentru petrecerea finalului de an. În zonele exotice, cum ar fi Dubai, preţurile sunt mult mai ridicate. Dovada că românii sunt mari consumatori de lux se vede în pachetele deja comandate.

Silvia Croitoru, consultant în turism: "Anul acesta, românul a ales să călătorească, dar petrece foarte bine şi în ţară. Dacă luăm o variantă de 4-5 nopţi şi alegem ca mijloc de transport autocarul, putem să ne încardrăm undeva în 250-300 de euro, în destinaţii apropiate României."

Până acum, cele aproape 20 de hoteluri de pe litoral care au deschis de Revelion, au ocupat locurile în proporţie de 20 până la 50 la sută.

Revelionul pe litoralul românesc

4 Nopţi Allinclusive/3 stele - 2968 lei / persoană
3 nopţi (Mic dejun) - 1527 lei / persoană
3 nopţi (Mic dejun) + acces la spa - 750 lei / persoană
5 nopţi (Mic dejun) - 692 lei / persoană
3 nopţi (Pensiune completă) - 875 lei / persoană

Revelionul în lume

Atena - 800 lei / persoană - 4 nopţi (Mic dejun)
Paris - 980 lei / persoană - 3 nopţi (Mic dejun)
Dubai - 10.500 lei / persoană -7 nopţi (Mic dejun) 

reporter: Paul Greavu
operator: Florin Boboc