Sari la conținut

Şantierul falezei, redeschis. Proiectul promenadei din Eforie a fost sistat pe timpul verii

 

Mai multe utilaje lucrează concomitent la refacerea promenadei. Fiecare muncitor a primit sarcini foarte precise pentru că lucrarea trebuie terminată la timp.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanța: "Acest utilaj forează la 8 metri adâncime, pentru că din loc în loc vor fi montați stâlpi de susținere care să consolideze faleza."

Proiectul de 10 milioane de lei presupune printre altele refacerea terasamentului şi înlocuirea sistemului de iluminat. Lucrarea putea să fie gata înainte de termen, dacă autoritățiile locale nu se loveau de opoziția hotelierilor și a celorlalți operatori economici din zonă.

Cecilia Crețu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Eforie: "Pe timpul verii lucrările de executare a construcțiilor au fost sistate ca urmare a numeroaselor sesizări venite din partea agenților economici. Este vorba de ieșirea în consolă cu aproximativ un metru și jumătate, se va monta mobilier urban, camere de supraveghere, deci totul va fi și în această zonă la standarde europene."

Localnicii sunt de acord cu refacerea falezei, dar nu sunt prea încrezători în termenul de finalizare impus de primărie.

Finanțarea proiectului este făcută în proporție de 98 % din fonduri europene, iar autoritățiile locale contribuie la realizarea promenadei cu 160 de mii de lei.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă