Scandalul din Port va fi rezolvat la Poliţie

Data publicării:
scandal 20port 20politie-46527

Potrivit Poliţiei Port, plângerea penală a fost depusă în cursul zilei de vineri, 25 ianuarie, la biroul de investigaţii criminale. Poliţiştii au deschis o anchetă. Sindicaliştii se apără şi spun că plângerea penală este nejustificată pentru că ei au vrut doar să ceară explicaţii cu privire la statutul lor în cadrul Federaţiei.

"Suntem învinuiţi de anumite probleme pe care le-am creat. eu ştiu că nu s-a întâmplat nimic acolo,.n-a manifestat absolut nimeni, s-au cerut nişte explicaţii celor doi lideri." declară Silviu Stanciu, preşedintele sindicatului Decirom

Sindicalistul susţine că nu prezenţa oamenilor în Federaţie a fost motivul plângerii penale, ci a faptului că acolo se aflau şi reprezentanţii mass-media.

Silviu Stanciu susţine că, în ziua de 22 ianuarie, Federaţia a trimis o adresă către toate sindicatele afiliate, 29 la număr prin care le-a cerut să decidă, în scris, dacă sunt sau nu de acord cu excluderea Sindicatului Decirom.

Potrivit corespondenţelor către federaţie, s-a decis excluderea sindicatului cu 24 de voturi pentru, 4 împotrivă şi o abţinere. Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare a refuzat să-şi exprime punctul de vedere.

Liderul sindicatului Decirom susţine că neînţelegerile dintre el şi Federaţie au pornit de la faptul că el a atras atenţia Federaţiei în nenumărate rânduri asupra unor nereguli, printre care expirarea drepturilor speciale acordate salariaţilor, încălcarea unor aspecte din statut dar şi modul în care s-au cheltuit banii strânşi din cotizaţiile membrilor de sindicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri