Şcoală renovată chiar de mămicile elevilor. În localitatea Siminoc, şcoala nu a mai fost reparată de 4 ani

Data publicării:
mamici renoveaza scoala

Unitatea şcolară nu a mai fost renovată de 4 ani. Tencuiala a început deja să cadă de pe pereţi, iar tavanul fals este găurit şi poate oricând să se prăbuşească.

Părinţii au făcut în nenumărate rânduri sesizări la primărie şI la directoare, dar tot timpul, răspunsul era acelaşi: nu sunt bani şi pentru renovare.

Sătui de scuze, şi la solicitarea unei învăţătoare, părinţii au decis să le creeze chiar ei condiţii optime copiilor: a adus fiecare de acasă ce materiale şi ustensile avea şi au început renovarea: au decojit pereţii, au dat glet şi apoi l-au vopsit. În plus, au întărit o parte din băncile vechi şi şubrede din clase şi chiar au curăţat soba de praf.

Printre părinţii care şi-au luat o zi liberă special pentru a renova şcoala se află şi Cristian Cârtog. Are doi copii şi ambii învaţă la  şcoala din localitate: băiatul este clasa a VIII-a, iar fata clasa a V-a.

Acum, după ce părinţii s-au mobilizat, iar în şcoală sunt condiţii decente, directoarea a găsit şi fonduri pentru a angaja o firmă specializată. Prea târziu însă.

Purtătorul de cuvânt al prmăriei Murfatlar, Ana Panov, spune că totul va fi gata până pe 16 setembrie. În şcoala din Siminoc învaţă 160 de copii.

reporter: Anamaria Stoica

operator: Matei Ghioc

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri