Sari la conținut

Sfert de secol pentru UMC. La festivtate au participat foşti şi actuali studenţi

Rând pe rând, figurile marcante de la începuturile UMC au primit plachete de onoare şi câte o carte în care sunt punctate momentele importante din scurta istorie a Univesităţii.

Iniţiativa aparţine Ligii Studenţilor, care astfel a dorit să serbeze cei 25 de ani de la înfiinţarea UMC. Printre cei prezenţi au fost şi actuali formatori de navigatori sau politicieni din Constanţa.

Ovidiu Cupşa, directorul CERONAV: "Această univestate, această instituţie, este copilul ligii studenţilor din Univesitatea Maritimă Constanţa SINDC, cum se numea atunci, nu uitaţi lucrul ăsta şi dumneavoastră domnilor profesori, dar şi voi."

Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC: "Am fost la greva foamei, ştiam pentru ce fac greva foamei, eram cu Ovidiu, cu Fane Pleşca, cei care era în anul 1, exista disciplină foarte riguroasă atunci."

IMC, actualul UMC, s-a reînființat prin desprinderea Facultății de Navigație și Facultății de Electromecanică din cadrul Academiei Navale Mircea cel Bătrân și trecerea acestora în subordinea Ministerului Învățământului.

reporter: Paul Greavu
operator: Florin Boboc