Sari la conținut
News Alert

Spectacol cu vele pe Marea Neagră 

200 de concurenţi, împărţiţi în 30 de echipe, s-au înscris la Regata Poseidon din Eforie Nord. Cu toţii au venit, dis-de-dimineaţă, să-şi pregătească velierele pentru ieşirea pe mare.

Victor Fulicea participant: "Încercăm să mergem repede, evident, dar avem decizii tactice şi de strategie unde o greşală făcută - foarte târziu îţi dai seama de ea. E un şah pe apă ce facem noi."

Regata are două curse - una dedicată yachturilor rapide şi alta pentru ambarcaţiunile care se deplasează mai încet.

Adrian Niţă, organizator Regata "Poseidon": "Lumea a început să abordeze componenta sportivă cu mult mai multă seriozitate. Anul ăsta, chiar, multe echipaje şi-au adus antrenori din exteriorul României, cu foarte multă experienţă, antrenori care au câştigat diverse regate internaţionale, în Italia, în Slovacia."

Lucian Mândruţă: "Să nu credeţi că, dacă bărcile merg încet, orgoliul e mic. Nu! Este foarte multă competiţie. Oamenii sunt chiar foarte dedicaţi. E foarte apropiat de fotbal yachtingul, nu pentru că te costă la fel de mult un jucător, ci pentru că există un orgoliu extraordinar - în interiorul echipei, în interiorul suporterilor ei."

Duminică, aceleaşi echipaje vor participa la întrecerile pe trasee mai scurte, delimitate de balize. Câştigătorii vor primi puncte în clasamentul naţional. Următoarea etapă a Cupei României la Yachting este programată în iulie, la Limanu.

reporter: Adrian Herţa
operator: Florin Boboc 

Pe aceeași temă