Sari la conținut

Tărâmul magic numit Delta Dunării. Permisul de acces în rezervaţia naturală costă 15 lei pentru o săptămână

Cântecele ucrainene de la apusul soarelui scot turiştii din camere. Fascinat de muzică, un domn din Germania e gata să confunde ţările.

Atraşi de muzică, turiştii nimeresc în jurul proţapului care răspândeşte arome îmbietoare.

Cătălin Bădici - chef bucătar: Dimineață l-am pus la proțap, foc mic ca să pătrundă. Înainte cu patru ore să fie gata a băut la bere săracu' l-am stropit cu bere deci o să-l frăgezim bine.

După o cină încântată de lipoveeni şi stropită cu vinuri dobrogene aromate, noaptea pare prea scurtă pentru aventura de a doua zi. Puteţi pleca singuri în căutarea peştelui pe care să îl mâncaţi.

Marian Cioacă - reporter Digi24 Constanţa: Ca să pescuiţi în Deltă nu trebuie să aveţi experienţă. Întotdeauna se va găsi cineva care să vă ajute. Important este să aveţi răbdare şi puţin noroc

Cât străbateţi canalele în căutarea locului potrivit pentru pescuit, peisajele magnifice vă fac să consumaţi tot acumulatorul camerei foto.

Restul ţine de baftă...Dincolo de poveştile pescăreşti puteţi să agăţaţi în ac exemplare cu care să trebuiască să luptaţi voiniceşte.

Peisaje de vis, muzică interesantă, demonstraţii de cum se găteşte peştele, plimbări şi plajă. Asta înseamnă o vacanţă în Deltă, spun proprietarii de pensiuni.

Dragoş Gociman - proprietar pensiune: Simți că trăiești în Delta Dunării te vei simți liber tu și natura. 

reporter: Marian Cioacă

operator: Mihai Ciobanu