TURISM: Cer un impozit special

Data publicării:
victor ponta-1

Patronatele din turism îi cer premierului Victor Ponta introducerea, doar pentru acest domeniu, a unui impozit asemănător celui forfetar. Şeful Guvernului si ministrul Finanţelor s-au întâlnit astăzi la Constanţa cu patronatele din turism. Întâlnirea a fost cerură de patronate şi scopul său a fost discutarea taxelor pe care le plătesc operatorii din turism.

Victor Ponta, premierul României: Mi-a fost prezentat şi mie un impozit specific care să însemne proceduri mult mai simple, controale mai putine, competiţie mai clară şi servicii mai bune pentru turişti. Proiectul care se va depunde, dacă respectă ceea ce am discutat, plafonul acela de cinci milioane de euro cifra de afaceri şi dacă asta duce la debirocratizare şi taxe mai simplu de plătit, sigur că îl sprijinim.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe: În cursul lunii septembrie vom definitva acest text, această propuenre de act normativ, va fi o propunere de lege, o iniţiativă parlamentară, astfel încât în toamnă să fie adoptat de Parlament şi de la 1 ianuarie 2016 să fie aplicat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri