Un român reclamă condiţiile în care munceşte pe un şantier din Lituania

Data publicării:
roman 20lituania-51092

Acestea sunt condiţiile în care sunt cazaţi mai mulţi români plecaţi la muncă în Lituania prin intermediul unei firme din Tulcea. Bărbatul care a filmat aceste imagini susţine că din aceste cauze s-a şi îmbolnăvit. I-a spus patronului că vrea să plece acasă şi să-i cumpere bilet de avion pentru că nu are niciun ban. Omul i-a spus însă că aşa ceva nu este posibil.

TELEFONICĂ: Ciprian Chirilov, angajat (în știri-telefonica sechestrat Lituania: TCI:00:44-TCO:01:10): aici, unde locuim, cade tapetul de pe pereți, condiții să-ți faci mâncarea și să faci un duș trebuie să aștepți până își fac lituanienii şi românii. este un singur aragaz la vreo 40 de persoane, un singur duş, tot la fel. venim seara la ora 7 de la muncă. tre să aşteptăm până îşi face fiecare mâncare, dacă are ce să facă. dacă nu se culcă flămând

Bărbatula declarat că s-a angajat la această firmă la începutul anului, iar administratorul i-ar fi promis că totul va fi în regulă: salariul va fi plătit la timp iar condițiile de muncă și de cazare vor fi decente. În schimb, susține bărbatul, realitatea a fost alta și acum trăiește un coșmar.

Administratorul firmei tulcene se apără şi spune că angajaţii lui mint. Omul susţine că ei sunt cazaţi în condiţii civilizate, la un cămin de nefamilişti, acolo unde stă chiar şi el, iar oamenii au patima băuturii. Din cauza lor, spune patronul, este în urmă cu lucrările şi riscă să piardă acest contract.

Ciprian Chirilov spune că a stat de vorbă şi cu reprezentanţii Ambasadei României în Lituania, care l-ar fi şi verificat pe patron. Potrivit unei înregistrări telefonice, Ambasada României va încerca să îl ajute pe român să se întoarcă în ţară.

Românii speră ca situaţia să se rezolve cât mai repede, pentru că spun ei nu mai suportă condiţiile de cazare şi de lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri