Vama Veche, staţiune pustie

Data publicării:
VAMA PUSTIE

Vama Veche, staţiunea boemilor şi a spiritelor rebele mai are de aşteptat până să înceapă să fie populată de turişti. Pe plajă abia poţi număra câteva zeci de oameni şi o mână de corturi. Printre puţinii oameni de pe plajă l-am găsit pe Andreas, un maghiar care în fiecare an petrece câte o săptămână de vacanţă la Vama Veche. Şi-a luat cu el câinele alături de care doarme noaptea în maşină şi spune că vremea nu este tocmai bună pentru vacanţă.

Turiştii din vamă sunt obişnuiţi să facă slalom printre cearceafuri şi şezlonguri şi spun că pustiul din vamă este nefiresc. Vama este lipsită de viaţă, iar proprietarii de terase şi restaurante sunt cei mai afectaţi. Ionuţ Liţu, un administrator de restaurant se plânge că nu prea sunt turişti. Doar la sfârşitul săptămânii numărul lor mai creşte.

Situaţia nu este mai roz nici în staţiunea Mamaia. Aici turişti sunt mai mulţi decât în sudul litoralului şi cu toate acestea hotelurile şi restaurantele se plâng de încasări mult mai mici în comparaţie cu anul trecut. Cât despre profit nici nu mai poate fi vorba.

Atât hotelierii cât şi patronii de terase şi restaurante speră ca turiştii să vină la plajă în număr mult mai mare odată cu data de 22 iunie, atunci când elevii vor intra în vacanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri