Viaţa din căminele pentru copiii străzii

Data publicării:
adapost 20copii-46322

La doar 15 ani, cel căruia noi o să-i spunem Ionuţ a hotărât să îşi ia destinul în propriile mâini. Nu a mai suportat bătăile repetate ale tatălui, care în loc să îl trimită la şcoală, îl obliga să muncească şi a fugit de acasă.

A fost găsit de poliţiştii din Constanţa pe stradă, iar câteva ore mai târziu avea haine noi, un pat curat şi mâncare caldă. Însă, cea mai mare bucurie pentru Ionuţ este că îngrijitoarele de la Adăpostul pentru copiii Străzii l-au trimis la şcoală.

Poveşti asemănătoare celei a lui Ionuţ au majoritatea copiilor care locuiesc în centru. Corina de exemplu a ajuns aici după ce tatăl ei a dat foc casei în care locuiau. Deşi are 15 ani, nu a fost nici măcar o zi la şcoală şi nu ştie să scrie sau să citească. Educatoarele care au grijă de ea încearcă acum să schimbe situaţia.

Chinurile prin care trec le îndemnă pe multe dintre fete să-şi vândă trupul pentru a face rost de bani, ca să nu mai îndure traiul de acasă, spun cei de la protecţia copilului.

"Cu cât copilul a trăit mai mult în stradă sau cu cât minora a practicat prostituţia mai mult şi şi-a dat seama că poate câştiga bani uşor, cu atât şansele de recuperare scad" declară Roxana Onea, purtător de cuvânt DGASPC Constanţa

În adăpost, mulţi dintre copii primesc mai mult decât le-au oferit părinţii lor. Nouă copii sunt acum în grija educatoarelor de la adăpost, iar în 2012 nu mai puţin de 200 au trecut pragul clădirii care înseamnă acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri