Sari la conținut

130 de străzi din Dr. Tr. Severin, fără apă şi canalizare. Licitaţia este blocată de aproape 2 ani din cauza contestațiilor  

Peste 130 de străzi din Drobeta Turnu-Severin ar putea rămâne fără apă şi canalizare. Până acum nu a fost desemnat niciun constructor, pentru că licitaţia este blocată de aproape 2 ani din cauza contestaţiilor. Cum termenul limită de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2015, autoritățile riscă să piardă finanțarea europeană dacă nu termină până atunci. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 70 de milioane de lei

Un locuitor din Severin a primit în urmă cu aproape 5 ani, peste 300 de metri pătraţi de teren de la Primărie. Casa a construit-o repede, însă nu s-a mutat nici până acum pentru că nu are condiţii.

Toţi vecinii săi sunt în aceeaşi situaţie.

Doar câţiva proprietari au avut curajul să se mute şi s-au descurcat cum au putut.

În cartierul lor trebuia să fie introdusă apă şi canalizare de aproape 2 ani, însă lucrarea care cuprinde peste 130 de străzi din Drobeta, se află tot în procedura de licitaţie. Regia de Apă a oraşului a organizat până acum 2 licitaţii, ambele fără succes.

În prezent, a doua licitație se află în stadiul de reevaluare, însă lucrările trebuie finalizate până la finalul anului pentru a nu pierde finanțarea.

Și licitațiile pentru alte 2 lucrări de introducere a apei şi canalizării, în 3 localităţi din judeţul Mehedinţi, au fost organizate pentru a doua oară, însă autorităţile speră ca în aceste cazuri să nu mai existe contestaţii.