30 de elevi din Dolj, iniţiaţi în tainele machiajului

Data publicării:
021213 MACHIAJ

30 de elevi din Dolj au descoperit secretele machiajului din teatru şi film. Pe lângă teorie şi tehnicile predate, tinerii au avut ocazia să se transforme chiar ei în personaje celebre de teatru şi film cu ajutorul machiajului, măştilor şi perucilor din recuzită. Atelierul a fost condus chiar de câştigătoarea din acest an a premiului Gopo pentru machiaj.

Atelierul de machiaj organizat de Teatrul Naţional Craiova a atras ca un magnet numeroşi elevi de liceu din Dolj care se simt atraşi de arta teatrală sau chiar se gândesc să urmeze studii în acest domeniu.

„Nici nu m-am aşteptat să ne facă nouă machiajele, credeam că o să ne zică câteva informaţii şi după aceea, gata”, a spus un elev.

Cei prezenţi la atelier au avut ce învăţa. Toate secretele artei machiajului de teatru şi film le-au fost dezvăluite de Minela Popa, câştigătoare a premiului Gopo din acest an pentru machiaj.

Minela Popa spune că filmul pentru care a fost premiată, Undeva la Palilula, a fost punctul culminant din carieră.

„Această meserie nu se termină niciodată de învăţat şi munca mea de 26 de ani, experienţa ce am căpătat-o timp de 26 de ani, cred că s-a încununat cu premiul de anul acesta”, a spus Minela Popa, make-up artist.

Iniţiativa Teatrului Naţional Craiova, de a atrage tinerii, elevi şi studenţi spre dramaturgie, va continua cu organizarea şi a altor ateliere din toate sectoarele de lucru care compun o piesă pe scenă sau un film.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri